БНТ 2 НА ЖИВО

БНТ 2 е телевизионна програма част от семейството на Българската национална телевизия, която официално стартира през октомври 2011 година. Смята се за наследник на закритата в зората на демокрацията „втора програма“ – Ефир 2 и замества всички регионални телевизионни центрове на националната телевизия.

В ефира на БНТ 2 ще откриете много авторски програми, новини, спортни събития и регионален блок със забавни излъчвания от бившите регионални програми. Каналът също така предлага актуални предавания, чужди филми и сериали, както и играта „Спорт ТОТО“.

Какво можем да гледаме в ефира на БНТ 2


Сутрешният блок на БНТ 2 предлага изобилие от програми за зрителите. От 6:00 часа до обедната новинарска емисия „По света и у нас“, която се излъчва по едно и също време с БНТ 1 е възможно да се насладите на различни формати, които съчетават информация и развлечения.

В програмата на БНТ 2 може да гледате повторения на част от предаванията от останалите канали на БНТ, но освен тях има и няколко авторски, които се излъчват само в нейния ефир. Например, сериозно присъствие имат образователните програми.

Както споменахме вече, БНТ 2 дава ефир на регионалните студиа на телевизията и в нейния ефир може да гледате предавания дело на БНТ Пловдив; БНТ Варна; БНТ Русе и т.н.

Избор на филми и сериали

Освен образователни предавания и регионални материали, БНТ 2 излъчва  различни филми и сериали. От класически произведения до модерни продукции, телевизията предлага разнообразие от развлечения за всеки вкус. Разбира се, основен акцент пада върху старите български филми, но освен тях може да гледате и различни продукции от европейското кино. Те не са от най-популярните, но сред тях има много стойностни попадения.

За онези, които обичат да научават нови неща, БНТ 2 предлага различни тематични предавания и документални филми. От история до науката, от приключения до природа, има много за откриване в тези програми. Част от тях са авторски филми, които са дело на регионалните представителства на телевизията и съвсем нормално – обхващат теми, отнасящи се за тяхната област.

Спорт

Спортът не присъства в програмата на БНТ 2. Той е запазено място за ефира на БНТ 3, където може да гледате от футбол и тенис до бокс и плуване – има всичко за един спортен фен. Спорт на живо и спортни предавания ще откриете в ефира на БНТ 3. Както споменахме вече – в програмата на БНТ 2 са основно заложени образователни; културни; духовни и исторически продукции.

Най-интересното в ефира на БНТ 2

Ето част от най-популярните предавания, филми и сериали, които може да гледате в ефира на БНТ 2. Тук е мястото да посочим, че някои от споменатите продукции се излъчват „на повторение“ в ефира на БНТ 2, като „премиерата“ им е по БНТ 1.

– Черно бяло кино – в определен ден от седмицата се излъчват хитови черно-бели филми от българското и световното кино
– Лека нощ, деца!
– Натисни F1
– По света и у нас
– Арт детектив
– Линия култура
– Бързо, лесно, вкусно
– Ние, врабчетата!
– С БНТ на училище!
– Иде нашенската музика
– Култура.БГ
– Знание.БГ

Програмата на БНТ 2 предоставя широк спектър от различни предавания, които ще задоволят всякакви вкусове и предпочитания на зрителите. Тя обединява „старите регионални канали“, които навремето излъчваха на собствени ефирни честоти за регионите на Пловдив; Варна; Благоевград; Русе и София. Основната идея на БНТ 2 е да предложи различни предавания с образователна; историческа; духовна и музикална тематика, които да обхващат максимално широк кръг от интереси. Също така, ако сте изпуснали нещо от най-интересните предавания в ефира на БНТ 1 – не забравяйте, че повечето от тях се излъчва на повторение в ефира на БНТ 2!

Официален сайт, на който може да гледате БНТ 1 на живо: https://tv.bnt.bg/bnt2

Netcinema

Вашият коментар