БНТ 1 НА ЖИВО

Историята на Българската национална телевизия (БНТ) започва през далечната 1959 година, когато телевизионния канал официално започва своето излъчване. Той е създаден като първата и единствена телевизия в страната. През годините БНТ се развива и разраства, ставайки една от водещите медийни платформи в страната излъчвайки разнообразни програми като филми, сериали, музикални шоута, спорт, образователни програми и новинарски емисии.

С развитието на технологиите, БНТ е внедрила нови и модерни технологии за производство и излъчване на програмите си. От високо дигитализирани камери до въвеждането на HD и 4K резолюции, БНТ продължава да иновира и обновява техническата си база, за да предоставя на зрителите си най-качествените съдържания на своите предавания и филмови продукции. Това позволява на БНТ да поддържа свои допълнителни канали – БНТ 2 и БНТ 3, където може да гледате повторения на някои от най-популярните предавания, спорт и филми излъчвани по БНТ 1, както и редица авторски продукции излъчвани единствено в техния ефир.

Какво можем да гледаме по БНТ

Сега, в епохата на цифровите технологии, зрителите имат възможност да гледат широка гама от програми, които се излъчват по БНТ. Тук можем да намерим разнообразие от информационни предавания, развлекателни програми, спортни събития, сериали и филми от различни жанрове за всеки вкус. Една от основните цели на националната телевизия е не само да отразява случващото се „По света и у нас“, но и да предложи на зрителите максимално разнообразна програма обхващаща най-широк кръг от интереси.

Новини по БНТ

От години всяка вечер точно в 20:00ч зрителите на БНТ 1 са свикнали да сядат пред екрана и да научават за случилото се през деня от новинарската емисия „По света и у нас“. През годините тя се е спечелила името на достоверен източник на информация.  Честно казано Българската национална телевизия има дълга история на новинарски предавания, които се излъчват всеки ден в различни часове. От ранния сутрин до късно вечерта, зрителите могат да бъдат в течение с всичко, което се случва в страната и по света. Едно от най-популярните новинарски-политически предавания по БНТ е „Панорама“, което се излъчва всяка седмица в продължение на над 20 години вече!

Спорт по БНТ

Спортните фенове също имат какво да гледат по БНТ, тъй като телевизията излъчва широк спектър от спортни събития като футбол, баскетбол, тенис и други. Националната телевизия продължава да бъде основен канал за излъчване на спортни събития с национална значимост, като срещите на Националните ни отбори в различни спортове. Освен това БНТ излъчва всички мащабни спортни събития – Олимпиада; Световно и Европейско първенство по футбол и редица други. Разбира се, с навлизането на платените спортни канали, спортът по БНТ значително намаля. През годините в ефира на БНТ се излъчваше родното футболно първенство; баскетбол; волейбол, както и срещи от водещите европейски футболни терени.

Филми по БНТ

Филмовите заглавия по БНТ са подбрани с внимание и включват както класически продукции, така и нови филми от родното и световно кино. Разбира се, в ефира на БНТ не очаквайте актуални продукции от Холивуд. През последните години телевизията залага основно на европейското кино. Независимо дали сте любител на класическите български филми или на съвременното кино, в ефира на БНТ винаги ще намерите нещо, което да ви впечатли. 

Най-известни предавания

Сред най-известните предавания по БНТ са новинарски блокове, като „По света и У нас“ и „Панорама“  които осигуряват актуална информация за случващото се у нас и по света. Освен това, зрителите могат да се забавляват с различни развлекателни предавания, игри и сериали, които предлагат разнообразни забавления за цялото семейство. Златният архив на БНТ включва невероятни филми и предавания, като „Минута е много“; „Ку-ку“; „Вариант 3“; „Хит минус едно“; „Милион и едно желания“; „Всяка неделя“; „Като лъвовете“; „Новогодишната програма“; „Под прикритие“ и т.н.

Емблематични лица на БНТ

Сред емблематичните лица на БНТ, които са оставили следа в историята на телевизията, са много талантливи водещи, журналисти и артисти. Те са допринесли за успеха на БНТ със своя професионализъм, ангажираност и неповторим стил. Няма човек, който да не свързва Кеворк Кеворкян; Димитър Цонев; Иван Гарелов; Драго Драганов; Сашо Йовков, Бойко Василев и Радина Червенова. Освен това БНТ 1 е дала старт на кариерата на редица от най-известните телевизионни водещи и актьори към момента – Слави Трифонов; Сашо Диков; Къци Вапцаров; Тончо Токмачиев; Георги Мамалев; Велко Кънев и много други.

Официален сайт, на който може да гледате БНТ 1 на живо: https://tv.bnt.bg/

Netcinema

Вашият коментар