Алфа Епизод 7

Алфа Епизод 7

„Алфа“ е криминален трилър, напомнящ най-добрите скандинавски сериали в последните години.

Накратко той разказва за топ-следователя Максим Ръсин, който трябва да избере измежду четирима студенти по криминалистика един, който да влезе в нова структура на Интерпол за разкриване на серийни убийства.

Изключителната режисьорска работа по сериала е дело на Димитър Коцев – Шошо и Петър Крумов. Пред Булевард България Шошо споделя, че този сериал променя играта в българския ефир, и показва, че подобно “телевизионно кино” е възможно в България въпреки ниските бюджети спрямо платформи като Netflix и HBO. “Всичко, което е необходимо, е мотивиран екип и адекватна продуцентска работа.”

„Алфа“ впечатлява и с майсторската работа на оператора Александър Станишев. През обектива на неговата камера градът има собствен, особен дух в стила на най-доброто кино.

Диалогът между персонажите е друго постижение на сериала, а това е заслуга на сценарния екип – Димитър Христов – Кевин, Яна Борисова и Димитър Коцев. Рядко може да видим в български сериал героите да говорят толкова автентично, както хората естествено си говорят помежду си, без клишета и плоски плакатни реплики. Динамичният диалог и наличието на много интимни гледни точки към всеки един от героите помага за забавяне или забързване на ритъма чрез монтажа, както и откриването на най-автентичните актьорски изпълнения.

Стефан Вълдобрев прави най-добрата си роля пред камера, единодушни се критиката и зрителите на телевизионния сериал „Алфа“, стартирал в края на февруари 2024 г.

 

Netcinema

Вашият коментар